SZC logo

Veszprémi Szakképzési Centrum

OM kód: 203066 | 8400 Ajka, Kandó Kálmán ltp.4.

Intézmény logo

Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokIdeiglenes felvételi rangsor_2024/2025KRÉTA
Széchenyi 2020

Diákönkormányzat

Diákönkormányzat

Bemutatkozik iskolánk diákönkormányzata

Kedves Érdeklődők!

 

A következő sorok elolvasásával ízelítőt kaphatnak a VSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákönkormányzatának munkájából.

A DÖK-nek fontos szerepe van minden tanintézményben, hiszen sokrétű a feladata: a nevelőtestület munkájának támogatása, a diákok jogainak védelme, illetve a szabadidő hasznos eltöltése érdekében különböző programok szervezése.

A legnagyobb érdeklődés mindig a tanításon kívüli eseményeket kíséri, melyekre a vezetőség nagy hangsúlyt fektet. Ezek a munkatervünkben is kiemelt helyet foglalnak el, szinte valamennyi évente ismétlődik, olyan sikeresek a diákok körében.

Egyik ilyen program a téli szünet előtti utolsó nap, tanítás nélküli munkanap, diáknap. Ezen a napon sokféle program közül választhatnak a tanulók, pl. végigjárhatják az ünnepi díszbe öltöztetett tantermeket, hogy egy játékos „akadályversenyen” tegyék próbára tudásukat, ügyességüket a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatosan. Közben az aulában kézműves foglalkozások zajlanak, pl. csuhéfonás, bőr ajándéktárgyak készítése. Az étteremben teaház működik, s miközben szomjukat csillapítják a betérők, elleshetnek különböző szalvétahajtogatási technikákat is a vendéglátós tanulóktól. A tornateremben minden évben összemérhetik ügyességüket a jelentkező csapatok egy-egy sportágban. Az eseménydús délelőtt végén karácsonyi ünnepséget rendezünk. Körülálljuk az iskola feldíszített karácsonyfáját, és meghallgatjuk az irodalmi színpad ünnepi összeállítását. A nap zárásaként az osztályok külön is ünnepelnek, sokan ajándékot adnak egymásnak.

4 éve szerveztük meg először a Szent-Györgyi Gálát, hagyományteremtő szándékkal. Erre a színvonalas rendezvényre tavasszal kerül sor a művelődési házban, és mindig nagy érdeklődés kíséri. Nem véletlen, hiszen ez alkalomból bemutatkoznak az iskola legtehetségesebb tanulói. Ki-ki olyan produkcióval áll a színpadra, amiben a legtehetségesebb: verset mond, énekel, táncol, hangszeren játszik, bűvészkedik, jelenetben szerepel, zenekarban zenél, különleges sportot űz. Ebben a tanévben 2018. április 10-én vesszük birtokba a Művelődési Házat.

A DÖK vezetője Nagy Lili 10.a osztályos tanuló. Segítői: Kiss Rozi és Városi Adrián. Minden osztály 2 fővel képviselteti magát a gyűléseken, melyeket kéthetente tartunk.

Bokor Zoltán

 

a DÖK munkáját koordináló középiskolai tanár


Partnereink

SZC logo

Veszprémi Szakképzési Centrum


Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium

8400 Ajka, Kandó Kálmán ltp.4.

Telefon: +3670 6652715

E-mail: titkarsag@szgyatechnikum.hu

OM azonosító: 203066


2024Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium